צ'ילה - פנקייק הודי מקמח חומוס


גהי - חמאה מזוקקות

פנקייק טעים טעים ומהיר להכנה, מה שהופך אותו לארוחת בוקר מעולה. אבל הוא בהחלט יכול להיות טוב גם לצהריים ולערב לצד ארוחה חמה. השילוב של הקמח חומוס עם סולת יוצר חלבון מלא ומנה שהיא גם קלילה וגם מזינה. מנה טובה לצמחונים וטבעונים שצריכים לשלב עוד קטניות ביום יום שלהם וגם לטיפוסי ומצבי קאפה שקטניות טובות להם במיוחד.

צ'ילה אפשר להכין במגוון דרכים ואני כתבתי פה אופציה מופשטת של המתכון הזה של לייזה פאנלים המתאים גם לילדים וגם קליל ומהיר במיוחד לבוקר עמוס. בצפוןן הודו נהוג לראות את הצ'ילה עם ירקות קצוצים וירוקים. אוסיף בסוף המתכון עוד אופציות להעשרת המתכון.


איכויותיו של החומוס על פי האיורוודה

טעמיו של החומוס: מתוק ומכווץ.

איכויות החומוס: מקרר, מקרקרע, מייבש, ונחשב קל לעיכול.

פעולות של החומוס: מחזק, טוב למצב הרוח, מוריד קאפה ובהקשר הזה טוב לסכרת ובעיות עודף.



מתכון ל-2 אנשים


רכיבים לפי סדר הופעתם:

1 כוס קמח חומוס או צ'אנה בסן (קמח חומוס שחור הודי)

1/4 כוס סולת

כ-1/2 1 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 כפית כמון

1/2 כפית ג'ינגר טחון

1/2 כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

2 כפות גהי או שמן זית

1 שן שום כתושה


הכנה:

1. מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה, אבקות קודם ואז מים בהדרגה. הבלילה צריכה להיות סמיכה לכיוון המימי. ניתן לזה כ-5-10 דקות לעמוד כדי שהקמח והסולת יספגו את המים.


2. מחממים מחבת ברזל יצוק או מחבת נונסטיק ושמים מעט גהי או שמן זית. עם בד או מגבת נייר אפשר בין הפנקייקים לעבור על המשטח ולוודא שהוא משומן קלות.


3. יוצקים את הבלילה ל המחבת החמה ובעזרת תחתית המצקת מפזרים בעדינות את הבלילה מהמרכז החוצה (ראו למטה).


4.כשהצד העליון מתייבש או הקצוות מתחילים מעט להתרומם אפשר להפוך לצד שני ולתת עוד דקה עד שהצד השני משחים גם כן.


ומה לצידו?

הנה מגוון של דברים שאפשר לשים לצד הפנקייק כשהמחשבה היא לאזן את איכויות היובש (מהקמח חומוס) והחום (מהתבלינים) עם משהו שהוא שומני ומקרר. לכל תוספת משמעות אחרת מבחינת איכויות ולכן יכולות להתאים למגוון מצבים - לדושות שונות שמוגברות או לעונות מסוימות.

ממרח אבוקדו - שומני ומקרר יתאים למצבצי פיטה וואטה.

יוגורט או מטבל עם יוגורט או לאבנה עם שמן זית זעתר - שומני ומחמם, יתאים מאוד מצבי ואטה.

שמן זית עם זעתר - פשוט, קליל ומחמם יתאים למצבי קאפה ולמצבים של עיכול חלש.

צ'אטני קוקוס וכוסברה - שומני ומקרר למצבי פיטה.

גבינת שמנת - שומני ומקרר למצבי פיטה.

פיזור הבלילה בעזרת המצקת

אפשר גם לשלב ירקות וירוקים קצוצים דק אל תוך הבלילה הנה כמה אופציות: בצל ירוק

פרוסות פלפל חריף

כוסברה קצוצה

עגבניות שרי חתוכות קטן קטן ג'ינגר מגורד

בתאבון!

































תיוגים: #קאפה #פיטה #אביב #חורף #מתכונים #ארוחתבוקר