top of page

פוהה - אורז מושטח


גהי - חמאה מזוקקות

הדבר הכי כיף בפוהה מעבר לזה שהוא טעים בטירוף זה שהוא מהיר להכנה ואופציה מצוינת לארוחת הבוקר.

את הפוהה גיליתי בפושקר יום אחד בדוכן קטן שהיה יוצא כל בוקר לכיכר המרכזית. זה נהיה ארוחת הבוקר הקבועה שלי שם וממש חידש לי את עניין האוכל המלוח בבוקר. הוא היה פשוט מעולה, רך וטעים ומאוד פופולרי. תמיד מפוצץ באנשים ובדרך כלל הכל היה מסתיים כבר עד תשע בבוקר.

אפשר להשיג פוהה בכל חנות הודית - שוק לוינסקי או התחנה המרכזית בתל אביב, שוק רמלה, ויש אפילו אפשרות לרכוש אונליין.


מתכון

 

רכיבים לפי סדר הופעתם (ל-2 מנות)

1.5 כוסות פוהה

1/4 כפית זרעי חרדל

1/4 כפית זרעי כמון

1/4 כפית זרעי שומר

4 בצלים ירוקים או 1 בצל

2-3 גזרים (אופציה שמאריכה את הזמן)

1-2 עגבניה

1/2 כפית ג'ינגר יבש טחון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית זרעי כוסברה יבשים טחונים

1 כפית מלח הימאליה

גהי או שמן זית לפי העין

*אופציות אפשריות

כוסברה קצוצה

סחיטת לימון מעל


מתחילים!

1. שמים את הפוהה במסננת ושוטפים אותה תחת מים זורמים במשך כדקה עד שהיא נראית שהתרככה. אין צורך לערבב אבל כן להזיז את המסננת כך שהפוהה תרטב בצורה אחידה.

2. מגרדים את הגזר וקוצצים את הירקות. שווה לעשות מראש כי זה בישול קצר.


3. על אש בינונית שמים את הזרעים במחבת וקולים אותם מעט. לאחר מכן מוסיפים את השמן. ברגע ששומעים את זרעי החרדל מתפצפצים מוסיפים בצל ירוק או בצל קצוצים פנימה לטיגון קצרצר ולאחר מכן את הגזרים המגורדים מערבבים טוב ומסויפים מלח וסוגרים מכסה שיתרכך.


4. כשהגזר רך מוסיפים את העגבניה לבישול קצר, אנחנו רוצים שהיא תשאר מעט טרייה. מוסיפים בשלב הזה גם את התבלינים ועוד מלח אם יש צורך ומערבבים.


מרקם זה העניין!

5. מבחינת המרקם חשוב שלא יהיה רטוב מדי אחרת הפוהה תהפוך להיות דייסתית. המרקם של הירקות לפני שמוסיפים את הפוהה צריך להיות משחתי ומעט לח. מוסיפים את הפוהה ומערבבים הכל במשך כדקה. הפוהה צריכה להיות מופרדת ולא דביקה עם תחושה מעט אוורירית. ניתן להוסיף מעט מים אם היא לא מספיק לחה.

מוכן!


מעל ובצד

6. אני אוהב להוסיף עוד גהי בסוף :)

אפשר גם לקצוץ כוסברה ולשים מעל ולתת סחיטת לימון שיהיה שמח. אפשר לצד הפוהה קטניה, ביצה, אבוקודו או צ'אטני.


בתאבון!

גם פוהה מתוקה

אפשר כמובן לשחק עם כל המרכיבים והתבלינים. אופציה מעולה זה הגרסה המתוקה שאפשר לעשות אותה עם גזר וצימוקים ותבלינים כמו קינמון והל. ולהמתקה להוסיף מעט סוכר חום/פאנלה או סילן.












 


תגובות


bottom of page