top of page

פנקייק כוסמת


גהי - חמאה מזוקקות

נהייתי מומחה לפנקייקים כשהבת שלי החליטה שהיא לא אוכלת דייסה יותר והייתי חייב למצוא פתרונות אחרים לארוחת בוקר. ובינינו מי לא אוהב פנקייק?? אבל פנקייק רגיל שבדרך כלל עם חיטה, ביצים וחלב הוא דבר שמצד אחד מאוד מזין אבל גם מאוד כבד לעיכול ולא תמיד מתאים. הכוסמת זה פתרון מושלם לפנקייק קליל וטעים שקל לעיכול ואפילו מעט מחמם ומתאים בחורף כשהילדים מצוננים.


איכויותיו של הכוסמת על פי האיורוודה

טעמיו של הכוסמת: מכווץ, חריף ומתוק.

איכויות הכוסמת: חם, יבש ומעט כבד.

הכוסמת היא חמה ויבשה מה שעושה אותה טובה במיוחד לקאפה ובמצבים של משקל עודף, סכרת, עודף ליחה ועוד. גם לואטה היא בסדר ובשימוש עודף יכולה להגביר פיטה. מתאימה מאוד לחורף ולאביב.

הכוסמת היא לא דגן אבל משמשת אותנו ככזאת במטבח. דגנים הם מתוקים בטבעם ומגבירים קאפה ולכן זאת עוד סיבה טובה להשתמש בה לטיפוסי קאפה או בעודף קאפה כתחליף לדגן בארוחה.


מתכון

 

רכיבים לפי סדר הופעתם:

1.5 כוס כוסמת ירוקה

3 כוסות מים

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית הל טחון

1/2 ג'ינגר טחון

1 קורט מלח הימאליה

1 כף גהי או שמן קוקוס

*אופציות אפשריות

1 חופן צימוקים אוזבקים/אורגניים

2 כפות שבבי קוקוס


הכנה:

1. משרים את הכוסמת ללילה.

*אם רוצים גם צימוקים בפנקייק אז גם משרים חופן בכוס מים.


2.בבוקר מסננים ושוטפים אותה טוב. שמים בבלנדר או במג'ימיקס.

מוסיפים פנימה את התבלינים והמלח ואת השמן.

בשלב הזה כבר אפשר להתחיל לטחון ולהוסיף את המים בהדרגתיות.

*אם בחרנו באופציה של הצימוקים אז להוסיף אותם עם המים לטחינה. גם את שבבי הקוקוס מוסיפים בשלב הזה.

כשנוצרת בלילה אחידה זה מוכן לשלב הבא. רצוי שהבלילה תהיה נוזלית בשונה מבלילת פנקייק רגילה.


3. מחממים מחבת נונסטיק (אני אוהב לעבוד עם שתי מחבתות ולחסוך בזמן הבישול) על אש גבוהה ושמים מעט שמן. את השמן מפזרים עם מגבת נייר. מחכים שטמפרטורת המחבת תהיה חמה.

4.עם מצקת שופכים מהבלילה על המחבת, אם יש צליל של תססססס סימן שהמחבת בחום טוב. עוזרים לבלילה להתפזר בעזרת הטיות קלות של המחבת. אני ממליץ להתחיל מכמות קטנה של בלילה כדי שהפנקייק לא יצא עבה מדי.

5.כאשר הצד העליון מתייבש לחלוטין אפשר להפוך לצד שני ולתת לו את אותה כמות הזמן בערך.

וזה כל הסיפור! בתאבון :)


ומה מעל?

אפשר לשחק עם התוספות לכיוון המלוח או המתוק. אפשר גם לתבל את הבלילה בהתאם למשל למלוח היייתי שם כמון, ג'ינג'ר יבש וזרעי כוסבה טחונים.

הנה כמה אופציות:

מלוח - ממרח אבוקדו, תבשיל ירקות, פסטו ירוקים ביתי, גומזיו (חפשו במתכונים).

מתוק - ריבה, מייפל, סירופ חרובים, סילן, סירופ סמבוק.


 


Comments


bottom of page