top of page

מג'דרה - בורגול ועדשים שחורות


גהי - חמאה מזוקקות

השילוב של קטניה ודגן הוא שילוב חשוב ומוכר במיוחד בתרבויות צמחוניות כמו התרבות ההודית. היום אנחנו יודעים שהשילוב הזה בעצם מייצר חלבון מורכב בגופנו ומספק לנו הזנה מלאה וגם מנעים ומנחם. אצל ההודים השילוב הזה נקרא קיצ'רי וכאן אצלנו במזרח התיכון הוא מוכר בשם מג'דרה שבדרך כלל הכוונה לעדשים יחד עם אורז או בורגול.

מג'דרה הוא אחד המאכלים שיחסית קלים ומהירים להכנה וגם מאוד מזינים וטעימים. אפשר לשחק עם התיבול והזרעים על מנת להתאים לעונה או לדושה. המתכון הנוכחי יחסית מאוזן ומתאים לכולם עם דגש מסוים לכיוון עונת הקיץ או לטיפוסי פיטה וזה בגלל הזרעים המקררים - שומר, אניס, הל וזרעי סלרי והשימוש בגהי כשמן.


מתכון

 

רכיבים לפי סדר הופעתם (ל- 5 מנות)

3/4 כוס עדשים שחורות

3/4 כוס בוגרול עבה

1/2 כפית זרעי חרדל

2 תרמילי הל

1/2 כפית זרעי שומר

1/2 כפית זרעי סלרי

1/4 כפית זרעי אניס

3-4 בצלים

3 ס"מ ג'ינג'ר חי קצוץ דק/מגורד

3-4 גזרים

1/2 כפית ג'ינגר יבש טחון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית זרעי כוסברה יבשים טחונים

מלח הימאליה לפי הטעם

גהי או שמן זית לפי העין


מתחילים - הבישול מחולק לשלושה סירים.

אפשר לעבוד במקביל כמובן.


העדשים השחורות

1. משרים את העדשים השחורות ללילה. בבוקר מחליפים את המים. מסננים, שוטפים טוב ושמים בסיר עם מים על האש (ללא מלח).

2. במהלך הבישול מוציאים את הקצף העולה מעלה.

3. כשהעדשים מוכנים מסננים ומחזירים לסיר.

4. מוסיפים להם גהי/שמן זית ומלח ומערבבים.


הבורגול

את הבורגול מכינים כמו פסטה. מרתיחים סיר עם מים ומלח וכשהוא מגיע לרתיחה מוסיפים את הבורגול.

כאשר הוא מוכן מסננים בכיור.

שימו לב להמליח את המים היטב - כשהמים מלוחים מאוד זה נספג אל תוך הבורגול וגם מרכך אותו.


הטעם

1. מגרדים את הגזר וקוצצים את הבצל.

2. מחממים סיר עם תחתית עבה על אש גבוהה ושמים בה גהי/שמן זית. ואת כל הזרעים.

3. ברגע שזרעי החרדל מתפצפצים מוסיפים את הבצל והג'ינג'ר, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים במכסה.

4. כשהבצל מתרכך מוסיפים את הגזר, מלח הימאליה ואת התבלינים הטחונים, מגבירים את האש מערבבים קצת ומוסיפים מעט מים ושוב סוגרים מכסה ומנמיכים אש.

5.כשהגזר מתרכך זה מוכן.


מאחדים את הסירים ומערבבים היטב, מוכן!


לצד המג'דרה - כמה אופציות טעימות

יוגורט או אפילו יותר מומלץ בקיץ - טקרה

עגבניות מגורדות

ראיטה - מלפפונים עם יוגורט

סחיטת ליים וכוסברה


בתאבון!

 


Comentários


bottom of page